Откриха учебната година и новото 9-етажно общежитие в Тракийския университет

STZAGORA.NET

*

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов бе гост на тържественото откриване на учебната година за над 6500-те студенти на Тракийски университет Стара Загора. На церемонията присъстваха още зам.-министърът на здравеопазването Десислава Димитрова, областният управител Недялко Недялков, депутатите от ПП ГЕРБ Нели Калнева и Пламен Русев, кметът на Стара Загора Живко Тодоров, председателят на Общински съвет Емил Христов, зам.-кметът Иванка Сотирова, много гости. В словото си ректорът на Тракийски университет проф. Иван Станков подчерта, че старозагорската Алма матер е сред първите шест университета в страната според рейтинговата система, в него работят близо 600 висококвалифицирани преподаватели и лектори от страната, студентите се обучават по 60 акредитирани бакалавърски и магистърски програми и повече от 50 докторантски програми.

Областният управител Недялко Недялков поздрави студентите и техните преподаватели от Тракийския университет с началото на новата академична година.

„Вярвайте в своите мечти, следвайте ги и нямайте лимит” – с това пожелание министър Мирослав Найденов се обърна към студентите на Тракийски университет. Той сподели още, че сбъдва своя мечта, защото като студент в този университет никога не е вярвал, че днес ще поздравява колегите си като министър.

Областният управител Недялко Недялков също приветства студентите за техния отличен избор за обучение в университета в Стара Загора и подчерта добрите възможности за професионална реализация.

По-късно днес бе открито и новото 9-етажно общежитие в Студентския град. Модерната база ще настани 350 студенти от Тракийски университет. От името на министър-председателя Бойко Борисов министър Мирослав Найденов приветства студентите и сподели, че завършването на строежа е израз на политиката на правителството да помага да се случват неща, започнати преди много години.

От своя страна ректорът на Тракийския университет проф. Иван Станков изказа силно задоволство и благодарност към правителството и държавата за завършването на близо 20-годишното строителство на студентското общежитие в Стара Загора.

Четвъртокурсничката в Тракийския университет Кристина е доволна от добрите условия в новото студентско общежитие, където е настанена.

*

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн