Живко Тодоров откри паметна плоча на спасителя на дете в Англия Пламен Петков

STZAGORA.NET

От днес на входа на Професионалната гимназия по електроника „Джон Атанасов” в Стара Загора стои паметна плоча, която ще напомня за героизма на 32-годишния Пламен Петков. Младежът загина на 26 май т.г. в Англия при спасяването на малко момиченце. На старта на новата учебна година за учениците плочата беше тържествено открита от кмета на града Живко Тодоров.

Кметът честити първия учебен ден на преподавателите и техните възпитаници и им пожела с много хъс, воля и труд да отстояват себе си.

„Тази плоча, която откриваме днес, ви задължава много. Тя е символ на героизма, който трябва да проявявате в ежедневия си живот. Пожелавам на преподавателите много търпение, бъдете все така всеотдайни, за да постигате високи резултати“, пожела Тодоров.

Пламен Петков, бивш възпитаник на гимназията по електроника в Стара Загора, беше награден посмъртно от българското правителство с орден за храброст. Паметната плоча е с размери 35/50 см и е поставена вдясно от официалния вход на училището.

В церемонията участваха председателят на ОбС Емил Христов и зам.-кметът Иванка Сотирова, които по-рано днес откриха учебната година в 4-то ОУ „Кирил Христов”, пребазирано в сградата на бившето 10-то Основно училище.
*

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн