Трупата на Държавен куклен театър – Стара Загора тръгва на европейско турне

STZAGORA.NET

*
Държавен куклен театър – Стара Загора ще се представи със спектакъла „Пепеляшка” по Шарл Перо на Международния фестивал „Панаир на куклите” в София на 22 септември 2012 г. от 10,30 и 12,00 ч.

Веднага след това трупата ще отпътува за Словакия, за да изиграе на 25 септември 2012 г. спектакъла „Който не работи, не трябва да яде” на режисьора Ирослав Петков, за децата от българската общност. На 29 септември 2012 г. на сцената на Държавната опера на Банска Бистрица, Словакия от 14,00 ч. спектакълът „Пепеляшка”, реж. Елза Лалева ще участва в конкурсната програма на Международния фестивал Babkarska Bystrica 2012. Dvojity impulz, Словакия.

Българските деца и техните родители в Будапеща, Унгария също ще имат възможността на 6 октомври 2012 г. да гледат спектакъла „Който не работи, не трябва да яде” .

Надеждите на трупата са, че отново ще очарова Европа с приказните спектакли на Куклен театър – Стара Загора, споделя директорът Дарин Петков.

Новият творчески сезон беше открит на 12 септември с премиера на спектакъла „Красавицата и звяра“, сценична адаптация, режисура и музикално оформление Ирослав Петков, сценография Васил Рокоманов.

„Гордея се, че за своите петдесет и пет години творчески път Държавен куклен театър – Стара Загора е оставил десетки спектакли – ярка следа в българското куклено изкуство. Многобройните ви участия на най-авторитетните наши и международни сцени и завоюваните награди, утвърдилият се в годините Международен фестивал „Пиеро”, новаторските работилници за куклено изкуство, още веднъж затвърждават авторитета на театъра и на Стара Загора в България и далече зад граница“, се казва в поздравителния адрес на кмета Живко Тодоров към трупата, по повод премиерата и откриването на сезона.
*vvv

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн