“КонтурГлобал Марица Изток 3″ подкрепя кампанията „Имам приятел – добър самарянин“

STZAGORA.NET

Ежегодната инициатива на Сдружение „Самаряни“ насърчава социално значими каузи в региона на Стара Загора. Големият финал е през месец декември.

„КонтурГлобал Марица Изток 3“ е официален партньор на кампанията „Имам приятел – добър самарянин“ за 2012 г., организирана от Сдружение „Самаряни“. Инициативата, която търси и награждава хора и общности на територията на област Стара Загора, помогнали на изпаднали в беда, се провежда всяка година. Конкурсът завършва с награждаване на победителя на церемония на 14 декември.

„КонтурГлобал Марица Изток 3“ е единственият представител на бизнеса, поканен от организаторите да участва в изданието на проекта за 2012 г. Това се дължи на факта, че компанията разширява обхвата на своята социална дейност и използва алтернативен подход за популяризиране на социалната отговорност сред заинтересованите страни на компанията. Любопитен факт е, че партньорството в този случай не означава спонсорство на инициативата.

Сред официалните партньори на кампанията през 2012 г. са и Община Стара Загора, Община Казанлък, Регионална библиотека „Захарий Княжески“, Български червен кръст, Държавна опера – Стара Загора, Обществен дарителски фонд – Стара Загора и Регионален исторически музей. Дарик радио – Стара Загора подкрепя медийно събитието.

“Културата на добротата не е нещо, което се дава наготово. Много е важен примерът. Когато човек израсне от малък с примери за доброволчество, за дарителство, за милосърдие, това неминуемо се отразява върху поведението му в обществото като зрял индивид. Наша е отговорността да култивираме добротата, да я насърчаваме и поощряваме, за да може всички ние да живеем по-добре”, обясни изпълнителният директор на Сдружение „Самаряни“ Диана Димова.

„Инициативата на Сдружение „Самаряни“ е много близка до философията, която ние в „КонтурГлобал Марица Изток 3“ се стремим да следваме. В процеса на работата си и компанията като цяло, и нашите служители се стараят да подкрепят каузи, които влияят положително върху нашата социална и екологична среда. Тази инициатива цели да популяризира и развива култура на отговорност сред хората“, заяви Гари Левсли – изпълнителен директор на „КонтурГлобал Марица Изток 3“.

Ролята на „КонтурГлобал Марица Изток 3“ в инициативата за 2012 г. е да популяризира вътрешно и външно посланието на проекта. Компанията ще разпространява информация за инициативата и ще мотивира своите 500 служители в България и съседните на електроцентралата фирми да разкажат за добрите дела на хора, помогнали на някой в нужда. От друга страна компанията ще излъчи свой представител, който ще участва във финалния избор на носителя на годишната награда „Добрият Самарянин“.

Наградата е част от инициативата „Имам приятел – добър самарянин“. Номинации се приемат от 6 април до 6 ноември 2012 г. По традиция всички номинации ще бъдат разгледани от Обществения комитет. Одобрените от тях ще бъдат пуснати за публично гласуване. Тези, които получат най-голям брой гласове, ще бъдат разгледани отново от Обществения комитет за финално одобрение и избор за връчване на годишната награда „Добрият Самарянин“. Обявяването на победителя и церемонията по награждаването ще се състоят на 14 декември – деня, в който е създадено Сдружение „Самаряни“.

През 2011 г. най-много гласове в конкурса получи Марина Димитрова – приемен родител, който се бори активно за преодоляване на проблемите на децата в неравностойно положение. Тя бе човекът, избран от хората, който получи Наградата на общността „Добрият Самарянин“ 2011 г. В онлайн гласуването в периода от 10 ноември до 10 декември 2011 г. са регистрирани 4 140 уникални посещения. Наградата „Добрият Самарянин“ за 2011 година бе връчена на Стефан Стойчев, мъжът, който помогна безрезервно на хората в горящия на Автомагистрала „Тракия” автобус. Той бе единодушно избран за победител в конкурса „Добрият Самарянин“ 2011 година от членовете на Обществения комитет.

“КонтурГлобал Марица Изток 3” е важна част от голямото енергийно семейство на международната компания ContourGlobal. В България, ContourGlobal е мажоритарен собственик на ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3″ – една от четирите топлоелектрически централи в комплекса „Марица изток”. Това е първата топлоелектрическа електроцентрала на лигнитни въглища на Балканския полуостров, която работи в пълно съответствие с най-високите европейски стандарти за безопасност и опазване на околната среда.
*gerb

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн