Меката на киното идва в Стара Загора! Мол Galleria Стара Загора представя уникална експозиция от костюми на главните герои в най-касовите за последните три десетилетия холивудски филми

STZAGORA.NET

Реквизит от култови заглавия ще съживи кинолегендите

Най-големият МОЛ на територията на областите Стара Загора, Сливен, Хасково и Ямбол ще бъде домакин на уникална изложба, която представя част от тайните на Меката на киното.

В продължение на повече от 2 седмици от 15-ти септември изложбената зала на Mall Galleria Стара Загора ще се превърне в мини снимачна площадка със своята уникална по рода си експозиция от костюми на главниге герои на най-касовите холивудски продукции за последните три десетилетия. Изложбата ще възкреси мигове от създаването на култови филмови продукции, ще покаже костюми и предмети, до които са се докосвали легендите на Холивуд – Арнолд Шварценегер, Ръсел Кроу, Кевин Костнър, Морган Фриийман, Вин Дизел и много други.

Оригинален реквизит на стойност 65 000 евро, част от който ще са костюмите на Терминатора, Гладиатора, Дарт Вейдър, Мумията, оръжия и други артефакти, пристига от Меката на киното за специалната експозиция, подредена на площ от 420 квадратни метра в Mall Galleria Стара Загора.

Изложбата Hollywood in Galleria ще представи атрибути от 28 касоразбивача. Сторибордове (поредица от скици, пресъздаваща сценария) ще показват на любопитните посетители на най-големия търговски център в региона всяка стъпка от създаването им, а статуи на героите в реални размери ще създават усещането, че посетителите са част от мистерията на филмите.

Силни емоции и незабравими преживявания очакват запалените киномани на експозицията, обещаваща много изненади още от самия си вход.

Сред филмовата разходка, която ви очаква, е и един от най-запомнящите се персонажи на фантастичното кино – огромна диорама (макетна инсталация) на страховитата крачеща канонерка от „Империята отвръща на удара”. Тук ще са и оригиналните костюми, използвани в „Хрониките на Ридик”, „Гладиатор”, „Хрониките на Нарния” и много други. Ще липсва само емблематичинят камшик на Харисън Форд, продаден преди месец на търг в Лос Анджелис за 31 250 долара.

Специална оръжейна ще показва мечове, щитове, ножове и дори пушката на Никълъс Кейдж от „Призрачен ездач”. За всички посетители на уникалната и единствена по рода си експозиция организаторите й са предвидили поредица от възможности за директен досег с магията на киното: всеки ще може да се докосне и размаха мечовете на супер героите от култовите продукции и да се почувства като тях. Допълнителен бонус за посетителите ще е възможността да се снимат с оригиналните облекла и снаряженията на любимите си филмови герои.

Самата експозиция е дело на Toolbox Marketing България, които повече от три години подготвят атрактивната колекция, свързвайки сe за целта с британска компания, изкупуваща филмови декори от Холивуд за различни музеи по света.

Входът за експозицията в Mall Galleria Стара Загора ще бъде 1 лев, а Cinema City са подготвили и специална изненада за всички кино маниаци – списък с култови филмови заглавия, които ще бъдат достъпни само за периода на изложбата на изключително атрактивни цени. VIP билет от 5 лв. ще включва посещение на експозицията и една прожекция на филм по избор от специалния списък, а Златният билет от 10 лв. ще дава възможност за посещение на изложбата и избор на 3 прожекции от специалния списък.

Изложбата Hollywood in Galleria в Mall Galleria Стара Загора е повече от прекрасен и вълнуващ подарък за всеки любител на световното кино, както и прекрасен подарък за началото на новата учебна година.

Вместо вие да ходите в Холивуд, Холивуд идва при вас!

Добре дошли в Меката на киното!

Запазена територия – Mall Galleria Стара Загора , от 15-ти септември.
*

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн