Започна новата учебна година в Спортното училище в Стара Загора

STZAGORA.NET
Днес зам.-кметът по хуманитарните дейности Иванка Сотирова откри новата учебна година в Спортно училище „Тодор Каблешков“ в Стара Загора. На проведения тържествен ритуал националния флаг на Република България издигна сребърният медалист от Европейското първенство за младежи в дисциплината борба свободен стил Евелин Русев.

Знаменосец на училището е друг възпитаник на старозагорската борцова школа – Денислав Златев, състезател по борба кл. стил. Те, заедно с Пламен Карчев – борба свободен стил, получиха днес от ръководството на училището спортни екипи за участията си в първенствата това лято. Златев и Карчев представиха „Берое“ на Световното първенство за младежи в Баку, Азербайджан.

Зам.-кметът поздрави за постиженията състезателите и ръководството на училището. По повод новата учебна година тя увери, че трудът им е добре оценен и в лицето на кмета и общинското ръководство те имат подкрепа и съпричастност. Сотирова припомни, че вече има решение на Общински съвет от 26 юли 2012 год. за предложение до министъра на физическото възпитание и спорта за преобразуване на Общинско спортно училище „Тодор Каблешков ” в Държавно спортно училище „Тодор Каблешков”. Тя отбеляза и предстоящото изграждане на многофункционална спортна зала в Стара Загора, което се очаква със задоволство и голям интерес от спортната общественост в града.

През 2013 г. предстои отбелязването на 40-та годишнина от създаването на училището, което има дълга и богата на спортни постижения история и е дало е на Родината ни много известни спортисти, прославили България по света. В последните години това са Христо Маринов, Петя Неделчева и Явор Янакиев, сподели директорът Димо Неделчев.
*gerb

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн