Рекорден брой участници във финалния кръг от турнира по канадска борба „Воля за победа” за хора с увреждания в Стара Загора

STZAGORA.NET

Рекорден брой състезатели – 72-ма представители на различни клубове в страната, премериха сили в четвъртия финален кръг на интеграционните турнири по канадска борба за хора с увреждания „Воля за победа“, който се проведе на бензиностанция OMV в Стара Загора. Въпреки жегата през уикенда състезанието протече с голям ентусиазъм и демонстрирана истинска воля за победа, съобщи Асен Хаджитодоров, президент на Европейската и Българската федерация по канадска борба. Старт на схватките даде председателят на Общински съвет Емил Христов, който прие и почетния плакет, с който бе удостоена Община Стара Загора, за съдействието при организацията на турнира.

С приза на Българската федерация по канадска борба „Воля за победа 2012” бе удостоена Емилия Стоянова от Кърджали, която завоюва победата в състезанието в тежката категория и стана краен победител във веригата. В леката категория за титлата се пребори Ася Бурова от Пловдив.

При мъжете най-високо на почетната стълбица в леката категория се изкачи Александър Миховски („Витоша” София). Марин Пейчев от Горна Оряховица се класира пръв в тежката категория за трета поредна година.

Турнирът „Воля за победа“, който се провежда за пета поредна година, стартира на 27 юли в Поликраище. С неговата организация федерацията цели да привлече хората с увреждания към занимания по този спорт, както и да допринесе за по-бързото приемане на канадската борба в пара-олимпийските игри.

Турнирът се провежда, като във всеки от кръговете участват състезатели с всякакви увреждания, разпределени в категории при мъжете и жените –до и над 80 кг (лява и дясна ръка), и до и над 65 кг (лява и дясна ръка).

От представителите на Стара Загора най-добро класиране постигна Донка Йовчева, която е 4-та в категория лява ръка над 65 кг.

Класиране на старозагорските състезатели в турнира „Воля за победа 2012“:

Жени лява ръка до 65 кг:

Мария Гойчева – 7-мо място
Миглена Енева Михайлова – 9-то място
Ангелина Андреева Кръстева – 10-то място

Жени лява ръка над 65 кг:

Донка Димова Йовчева – 4-то място
Юмюгюл Мюмюн Рашид – 5-то място
Милка Алексиева Николова – 8-мо място

Мъже лява ръка до 80 кг:

Еньо Михайлов Николов – 7-мо място

Мъже лява ръка над 80 кг:

Петко Колев Петков – 6-то място
Генчо Петков Гочев – 7-мо място
*

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн