Община Казанлък: Две фирми поемат кетъринга на детските заведения и домовете за стари хора

STZAGORA.NET

Доставката на храна за детските заведения и домовете за възрастни хора в Казанлък ще отговаря на всички изисквания на европейското и българското законодателство. Това стана ясно на вчерашната среща на ръководителите на детските заведения и домовете за стари хора, експерти и инструктори по хранене и фирмите за кетъринг, които ще организират снадбяването с готова храна. Срещата бе организирана по инициатива на Община Казанлък и с участието на зам.-кмета Лилия Цонкова в рамките на предварителната подготовка за стартирането на кетъринга през септември.

Доставчиците на готова храна ще са две казанлъшки фирми за кетъринг: „Йоги 5” ООД – Казанлък, спечелила обществената поръчка за детските заведение – детски ясли, детски градини, обединени детски заведения, и фирма „Янко Мермеклиев” ЕТ, спечелила обществена поръчка за домовете за стари хора на територията на Община Казанлък.

В задълженията им влиза всяка партида да бъде придружена от документ, удостоверяващ наименованието на доставяната стока, час на производство, количество, номер на транспортното средство, срок на трайност и температура на съхранение. При транспортиране на храните ще се спазват хигиенните изисквания на Наредба № 5/25.05.2006 г.

Изготвянето на менютата ще е съгласно Закона за храните и действащите към момента законови и подзаконови актове. Стриктно ще се спазват Наредба № 9/16.09.2011 г. за специфичните изисквания към безопасността и качеството на храните, предлагани в детските заведения и училищата, Наредба № 6/10.08.2011 г. за здравословно хранене на децата на възраст от 3 до 7 години в детски заведения, както и Наредба № 23/2005 г. за физиологичните норми за хранене на населението.

С тези дейности се цели постигане на икономически ефективно решение, свързано с храненето на отделните възрастови групи и постигане на максимален резултат от вложените парични средства.
*

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн