Стара Загора е домакин на финалния кръг от турнира по канадска борба „Воля за победа” за хора с увреждания

STZAGORA.NET

В Стара Загора в неделя ще се проведе четвъртият финален кръг от веригата интеграционни турнири по канадска борба за хора с увреждания „Воля за победа”. Турнирът се провеждат за пета поредна година, съобщи Асен Хаджитодоров, президент на Европейската и Българската федерация по канадска борба.
Очаква се да участват близо 60 души от различни клубове в цялата страна. Състезанието, което се осъществява с подкрепата на Община Стара Загора, ще се проведе на 25 август от 12.00 часа на бензиностанция OMV – кв. “Три чучура”.

Във всеки от кръговете участват състезатели с всякакви увреждания, разпределени в следните категории:

– мъже до 80 кг – мъже над 80 кг (лява и дясна ръка)

– жени до 65 кг – жени над 65 кг (лява и дясна ръка)

Тази година турнирът „Воля за победа“ стартира на 27 юли в Поликраище. По думите на Хаджитодоров с организацията на турнира Българската федерация по канадска борба цели да се привлекат повече хора с увреждания към занимания по този спорт, както и възможността чрез тези състезания да се допринесе за по-бързото приемане на канадската борба в параолимпийските игри.
Победителите и участниците ще получат купи, медали и грамоти. Разноските им се поемат от БФКБ, уточни нейният председател.

Хаджитодоров очаква в неделя да има до 15 състезатели на Обединения спортен клуб на сляпо-глухите „Августа Стара Загора”, сред които са Ангелина Кръстева и Юмюгюл Рашид, която завоюва два бронзови медала тази година на 22-то Европейско първенство по канадска борба в Гданск, Полша (на снимката).
*

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн