Шефката на Регионалния исторически музей Светла Димитрова преминава на друга длъжност, ще има в.р.и.д. директор до провеждането на конкурс

STZAGORA.NET

Светла Димитрова

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров потвърди днес, че досегашният директор на Регионалния исторически музей в Стара Загора доц.д-р Светла Димитрова предстои да се оттегли на друга длъжност в институцията.

“С нея разговаряхме съвсем нормално и колегиално – каза Живко Тодоров. – Мисля, че ще намерим добър изход. Тя осъзнава възникналото напрежение и може би ще има желание да се прехвърли на друга длъжност. На фона на напрежението, което е създадено и изказванията на общински съветници, които имаше, мисля, че това е добър изход от ситуацията. Говорихме за това, че тя ще продължи да работи за Регионалния исторически музей, но не като директор. Мисля, че това ще се случи в началото на септември. Не бързаме, защото трябва да има и добра алтернатива, когато се поставя временно изпълняващ длъжността. В колектива няма напрежение. Предстои да се уточни кой ще я замести, може би до седмица това ще бъде ясно. При всички положения трябва да е професионалист, който да има подходящото образование, да милее за музея, да има амбиция да го развива добре. Човекът на нейно място ще изпълнява длъжността до провеждането на конкурс”, коментира кметът.

До сегашната ситуация се стигна, след като Светла Димитрова изпрати писма до министрите на културата Вежди Рашидов и на отбраната Аню Ангелов, в които изразила институционална ревност във връзка с процедурата по поставянето на плочи с имената на загиналите в Освободителната война български опълченци и представила в неблагоприятна светлина местната власт.
*

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн