Музеят на “Загорка” очаква своя 4-хиляден посетител

STZAGORA.NET
Първият сертифициран музей на бирата в България – „Светът на Загорка“, отправя специална покана към феновете на кехлибарената напитка и към тези, които търсят нови изживявания. Всички те могат да се запознаят с тайните на пивопроизводството и да опитат жива бира Загорка.

Аромат на хмел и ечемик обгръщат посетителите още от входа на музея, тъй като той е разположен във функциониращата Пивоварна “Загорка”. За своя 4-хиляден посетител компанията е подготвила специална изненада, която ще бъде известна само на лицето, което прекрачи входа на фабриката под обявения номер.

Именно след преминаването на прага на „Светът на Загорка“ изживяването започва – посетителите последователно преминават през помещенията с медните съдове, в които се вари бирата, в зоната за ферментация и поточните линии за бутилиране. Така те проследяват всички процеси от производствения цикъл. Турът е воден от екскурзовод, който разкрива интересни факти от 110-годишната история на компанията и марката “Загорка”, както и любопитни подробности за пивопроизводството.

По време на обиколката гостите на музея могат да разгледат колекция от над 200 автентични експоната. Сред тях попадат бирена бутилка от откриването на пивоварната през 1902 г., снимки и лични вещи на първия българин майстор-пивовар – Андрей Брашованов, и запазен пълен кен с първата българска безалкохолна бира „Загорка Вита”, която се е произвеждала за износ в арабските страни.

Най-изкушаващата част от обиколката за всички фенове на бирата е оставена за накрая. Посетителите завършват пътешествието си през света на пивото със специален ритуал в дегустационна зала. Като добър домакин „Светът на Загорка“ изпраща гостите си с подарък изненада, за да запазят по-дълго спомена от посещението си. По повод 110-годишнината на компанията организаторите на „Светът на Загорка“ предвиждат скоро да пуснат ретро колекция от сувенири.
-

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн