Пенсионери предлагат диференцирана ставка за пенсиите от Нова година

STZAGORA.NET

Обещаното от управляващите увеличение на пенсиите от Нова година да е в тясна зависимост с размера им, предлагат активисти на Гражданско сдружение “Българска асоциация на пенсионерите” (ГС “БАП”). Според председателя му Димитър Юнкеров пенсиите до 150 лева следва да се индексират с 20%, до 200 лева с 15%, а тези до 300 лв. – с 5%. Ако предложението им се приеме, старозагорските пенсионери декларираха, че няма да са против бонусите за Нова година и Великден за държавните служители.

Пенсионерите от ГС “БАП” запознаха медиите и с позицията си относно искания референдум за АЕЦ “Белене”. Мнението им е, че България няма средства да строи нова атомна централа.

След поредните разправии в пенсионерските среди Д. Юнкеров намира, че за обединено пенсионерско сдружение в България на този етап не може да се говори. От ГС “БАП” възлагат надеждите си за изход от кризата, за борба с престъпността, наркотрафика и корупцията в съдебната система на управляващите от ГЕРБ.
*

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн