Областният управител Недялко Недялков ще връчи в Гълъбово грамоти на отличили се в гасенето на пожара в Сакар

STZAGORA.NET

37 грамоти за проявени висок професионализъм и всеотдайност при овладяването и гасенето на пожара, избухнал на 26 юли в Сакар планина, ще връчи утре областният управител Недялко Недялков на служители на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението”, Втора тунджанска механизирана бригада, „Мини Марица изток” ЕАД, Държавно горско стопанство Стара Загора и доброволци от с. Главан. Церемонията ще се състои от 16.30 ч. в заседателната зала на община Гълъбово, като преди това областният управител ще проведе кратка работна среща с представители на екипите от Единната спасителна система на област Стара Загора.

Предисторията:
На 26.07.12 г. в 13:20 часа в РСПБЗН – Тополовград, област Хасково, е получено съобщение за пожар в горски масив до с. Българска поляна. Първият дежурен екип, изпратен на мястото, пристига в 14:15 и установява, че гори смесена гора и лесонепригодни площи. Пожарът е локализиран в 20:00 на 28 юли на площ 3500 дка. Ликвидиран е в 10:00 на 29 юли. Унищожени са 300 дка смесена гора и 3200 дка лесонепригодни площи. Спасени са 3000 дка иглолистна гора.
*

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн