Казанлък обменя опит с френския град Грас за Музея на розата

STZAGORA.NET

Срещата между общинските ръководства на Казанлък и Грас заедно с турооператори по време на Празника на розата '2012.

Официална делегация от община Казанлък в състав кметът на общината Галина Стоянова, председателят на Общинския съвет Николай Златанов, главният архитект Ивелин Недялков и Царица Роза ‘2012 Нели Славова заминава от 2 до 7 август за побратимения ни френски град Грас. Поканата за посещението идва от Жан-Пиер Лелю – сенатор и кмет на Грас, по повод Празника на жасмина, който се провежда по това време.

Представителите на местната власт на Казанлък не само ще обменят опит с френските си колеги относно организацията и провеждането на празника, посветен на цветята. Тяхната основна задача е да представят идейния проект на бъдещия нов Музей на розата в Казанлък.

Както е известно, в Грас се намира Световният музей на парфюмерията, където могат да се видят уникални техники и технологии за получаване на ароматните течности, както е оборудвана и специална лаборатория, в която всеки посетител може сам да направи свой парфюм. Делегацията от Казанлък ще проведе среща с уредника на музея г-жа Ариан Ласон. Проектът за новия Музей на розата ще бъде обсъден с френски специалисти, чийто опит и знания ще бъдат особено полезни при изработването на техническата документация на музея, която в момента се подготвя в община Казанлък.
*gerb

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн