Представят електромобили и електрически мотопеди с тест драйв в Стара Загора

STZAGORA.NET

Електромобили и електромотопеди ще бъдат представени в центъра на Стара Загора на 2 август, четвъртък, от 16 до 21 часа, съобщава чрез сайта си Търговско-промишлената палата в Стара Загора. Представянето се организира от фирма Вромос.Ком ООД и със съдействието на Търговско-тромишлена палата – Стара Загора и СНЦ Гражданско обединение Екоцентър – Стара Загора.

Превозните средства, които ще бъдат демонстрирани, са със 100% електрозадвижване. Те са екологично чисти. Притежават сертификат за качество и безопасност на управлението, който е издаден от орган на Европейския съюз. Машините реално могат да бъдат поръчени и закупени, съобщават от Вромос.Ком ООД.

Лекият автомобил с 1+1 места на цена 20 000 лв. без ДДС има автономност от 150 км, които изминава с 85 км/ч. Катери наклони до 30 градуса. Двата вида мотопеди на цена 1600 лв. изминават 60 км с едно зареждане, при скорост 45 км/ч. Зареждат се за 4-5 часа.
Целта на представянето е да се ускори процесът на навлизане на електрически превозни средства в България и конкретно в град Стара Загора. Това ще подобри екологичната обстановка и ще спомогне за утвърждаването на града като приятно, удобно и чисто населено място.

Фирма Вромос.Ком ООД е от Бургас. Дружеството е лидер в търговията с електрически превозни средства в България. В Стара Загора представители на фирмата ще обяснят възможностите за продажба на екологичните и икономични превозни средства. От фирмата очакват в тестовете на електрическите автомобили и мотопеди да се включи и кметът на общината Живко Тодоров.

Според управителя на Вромос.Ком ООД Борис Червенков закупено на електрическо превозно средство има много предимства. Водещите мотиви за покупката са:

* спестените пари
Електромотопедите изразходват електричество на стойност 0,50 лв. за 100 км. а електроамтомобилите – 1 лев на 100 км. Поддръжката на машината е около 10 пъти по-евтина от МПС с двигател с вътрешно горене.
* опазването на околната среда
* гарантират се по-малко задръствания в градски условия
С навлизането на електромотопеди се облекчава трафикът в големите градове. Такава е практиката и в Европа. Ще намалят задръстванията по улиците и светофарите, ще се облекчи паркирането в централните части на градовете.
* не се използва гориво
Днес петролът е сред най-скъпите ресурс в световна икономика. Електрическите превозни средства нямат разходи, свързани със зареждане с гориво, смяна на масло, филтри, свещи, ауспуси и други консумативи, като по този начин намалявате потреблението на петрол.
* спестява се време
Електрическите превозни средства се ползват с привилегии във всички развити държави. Въпрос на време е и в България да бъде въведено безплатно и бързо паркиране за електрически МПС, както и освобождаването им от данъци. (Няколко от скутерите, предлагани от Вромос.Ком ООД са освободени от данъци в България, съгласно действащото законодателство). В София е разрешено движението в Бус – лентите и безплатно пракиране в екозоната на столицата.
* съдействие за намаляване на енергийната зависимост на България
България внася 100% от необходимия петрол, но заедно с това е най-големият регионален производител на електрическа енергия.
Специалисти на фима Вромос.Ком ООД ще представят техническите параметри на предлаганите електрически превозни средства, както цени и условия за закупуване и ползване.

Ще имате възможност лично да изпитате удоволствието от управлението на тези екологични превозни средства, задвижвани с електричество, съобщават организаторите. Необходимо е само да представите свидетелство за управление на автомобил.

За допълнителна информация и предварително записване за тест драйв можете да се обръщате към Тони Куцаров на телефон 0878 750026 или на имейл: ecocenter@go-starazagora.org.
*gerb

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн