Илиян Илиев е човекът на Слави Бинев и ГОРД в Стара Загора

STZAGORA.NET

Колоритният бизнесмен и политик Илиян Илиев (на снимката – вторият отдясно), познат отпреди години като лидер на Кошлуковото “Ново време” в Стара Загора, вече е в нова политическа роля. Този път той ще реди делата на Слави-Биневия ГОРД (“Гражданско обединение за реална демокрация”) в региона. Със Слави Бинев дойде и друга известна нововремка – Юлиана Дончева (на снимката – третата отляво). Основа за това преливане на политически форми е фактът, че ГОРД няма да се обособява като отделна партия. Визията за него е постепенно да стане политически съюз, обединяващ партии, движения и личности. В случая към него са се присъединили структури от “Новото време”, по думите на Дончева.

Слави Бинев

Причината за създаването на политическия съюз ГОРД е изводът, формулиран пред медиите в Стара Загора от Слави Бинев, че демокрацията в България през 23-те години на прехода все още не се е случила и са необходими още политически усилия за прохождането й.

“В условията на фактическо изчезване на политическите идеологии в света днес единствената доктрина и битка е за жизнения стандарт на хората”, формулира целта на ГОРД неговият лидер.

“Не сме лидерска организация, а организация от лидери”, обясни Слави Бинев. Пред името му не беше изписана титлата “архонт”, с която е известен, след като бе удостоен с нея от митрополит Галактион. Той обясни това така: “Не това е най-важното в момента. Няма нужда да се представям дори като евродепутат, петкратен републикански и европейски шампион по таекуондо (от първенството в Словения през 1991 г. – бел. ред.) и баща на 5 деца“. Затова пък в групата с него имаше друг архонт, също от Старозагорската епархия – Иван Кочев (на снимката – първият отляво), политически емигрант от над 30 години. “Вашият владика дядо Галактион е единственият, който е посещавал 5 пъти папата”, коментира той след зададен му въпрос за титлата.
*gerb

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн