Трифон Митев e новият-стар областен председател на БСП

STZAGORA.NET

Трифон Митев

Досегашният председател на Областния съвет на БСП Трифон Митев е преизбран на този пост.

Той е бил единствената кандидатура на проведеното в петък заседание за конституиране на Областния съвет и е получил 35 гласа от 36 присъстващи.

Областният съвет в Стара Загора има 42-ма членове. По устав съставът му се формира от делегираните представители на общинските организации и органи на партията. Това са председателите на общинските съвети на партията от областта; членовете на Националния съвет от областта; народните представители, представителите на социалистите в местната власт – председатели и зам.-председатели на общински съвети, кметове и заместник-кметове, ръководителите на младежкото и женското обединение и на движението на ветераните на областно ниво. По право членове са и отговорниците за областта от Изпълнителното бюра – Красимир Янков, и от Общопартийната контролна комисия – Венелина Арнаудова.

Заседанието ще продължи на 9 август, когато ще бъдат избрани заместник-председатели, секретар-касиер и ще се сформират комисии за работа по различните направления.

Таня ИВАНОВА
*gerb

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн