30 пожарни гасят 5000 декара между Гълъбово и Тополовград

STZAGORA.NET

Две военни поделения от областите Стара Загора и Хасково се включиха днес в гасенето на пожара в Сакар планина, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация. Към 5.00 ч. сутринта пожарът между общините Тополовград и Гълъбово се локализира на площ от 3 до 5000 декара, информира областният управител на област Стара Загора, който е на мястото на пожара. В гасенето участват четири верижни машини на “Мини Марица изток”, 30 пожарни автомобила, водоноски. Втори ден пожарникари, работници от горските стопанства и доброволци от община Гълъбово се борят с огнената стихия в Сакар планина. Няма опасност за населението на село Главан, община Гълъбово, заяви областният управител. Направените просеки през нощта са дълги около 20 км и 20 м. широки. Спасена е около 600 дка иглолистна гора. Към 10.30 ч. днес на мястото на пожара ще бъде разположена измервателна станция на РИОСВ Стара Загора, която да отчита замърсеността на въздуха.

Пожарът не се е разпространил през нощта върху нови площи. Огънят е локализиран, но обстановката остава опасна.Огънят тръгна в четвъртък следобед от нива в землището между общините Тополовград и Гълъбово и се разпространи на площ около 3000 дка.

Пътят “Голяма звезда”-Главан остава затворен за движение поради силното задимяване и опасност от пътнотранспортни произшествия.


*gerb

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн