Полицията удари апартамент и две къщи в Казанлък и с.Копринка, използвани за отглеждане и сушене на канабис

STZAGORA.NET
На 26.07.т.г. служители от сектор «Борба с организираната престъпност» – Стара Загора и Районно управление «Полиция» – Казанлък са претърсили апартамент, разположен на казанлъшката улица «23-ти Пехотен Шипченски полк» № 68, ползван от 43 год. С.Н. от с. Копринка, общ. Казанлък, като намерили и иззели инсталирана ултравиолетова лампа с 13 пластмасови кофички, съдържащи биотор за подхранване на растения и подготвени за засяване, две UV лампи, три малки и два големи пакета с пластмасови кофички, шест саксии, пет торби с биотор, пластмасова туба с течност за подхранване на растения, осем туби с течност за подхранване на растения, четири пластмасови кофички с посети в тях канабисови семена, 2 грама марихуана, книга с изображения на канабисови растения и брошури на продукти предназначени за отглеждане на растения.

Извършено е претърсване и в къщата в с. Копринка, ползвана от С.Н., където са намерени и иззети 4 ултравиолетови лампи със свързани към тях трансформатори, закрепени на специално направена метална конструкция, както и две пластмасови форми с квадратни парчета дунапрен, всяко от които с отвор в средата, използвани за напояване на семена, празна бутилка от течност за подхранване на растения и полупразна найлонова торба, съдържаща торфена смес.

Открити са и 36 саксии, пълни с биотор, от които се иззеха остатъци от суха зелена тревиста маса – канабис с общо тегло 3 грама.

На тавана е намерено и специално изградено от гипсокартон и фолио помещение, оборудвано с датчик за измерване на температурата.

Във втора къща в с. Копринка, също ползвана от С.Н., в приземния етаж са открити вързани за тавана кабели, по които са разположени 53 канабисови растения със височина от 50 см до 1 м в етап на изсушаване, три влагоизмерителя и торбичка, съдържаща канабисови семена. От двора на къщата са иззети 30 канабисови растения с височина от 40 до 80 см, засадени в саксии, пълни с биотор, 31 канабисови растения с височина от 50 до 90 см, засадени в лехи, подхранени с биотор и 25 канабисови растения с височина от 30 до 40 см, засадени в пластмасови кофички с биотор. Работата по случая продължава.
*gerb

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн