Мъж и жена за втори път мамят възрастни в Стара Загора с пакетче салфетки

STZAGORA.NET
На 26 юли във Второ районно управление «Полиция» – Стара Загора е получено съобщение от 82-годишен мъж от с. Малка Верея, община Стара Загора, за това, че около 14.00 ч. на същата дата неизвестни за него мъж и жена, пътуващи с лек автомобил, го спрели на бул. «Руски» в Стара Загора, представили се за чужденци и го помолили да ги заведе до МБАЛ – Стара Загора. Поискали да им услужи с 1200 лева, като в залог му оставили мъжка кожена чантичка с 10 000 долара. Пенсионерът ги отвел до с. Малка Верея, дал им сумата от 1380 лева, като непознатият мъж му оставил чантичката, заявявайки, че ще се върне по-късно, за да му върне парите и да вземе своята валута. Няколко часа след това възрастният мъж установил, че в чантичката вместо пари има пакетче салфетки – носни кърпи и алармирал полицейските служители от Второ районно управление «Полиция» – Стара Загора. Работата по случая продължава.

Аналогичен случай на измама в Стара Загора имаше на 1 юни. Тогава 83-годишен жител на града се жалва в полицията за това, че е бил измамен от непознати мъж и жена, представили се за унгарски граждани.

На 1 юни около 10.00 часа в района на Централен общински пазар непознатите помолили възрастният мъж да ги заведе до Окръжна болница. Той се качил при тях в черен автомобил неизвестна марка. По пътя мъжът демонстрирал заможност, показвайки пачка, по негови думи – 9000 долара.

Когато върнали възрастния мъж до дома му, го помолили да съхранява чантата с парите и поискали, ако има, да им даде български пари, тъй като в момента няма къде да обменят. Така въведен в заблуждение, старозагорецът взел чантичката и дал на непознатия 900 лева. Едва на 2 юни извършил проверка на оставената му за съхранение чантичка, в която намерил пакет с носни кърпички.
*gerb

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн