Европейския ден за пътна безопасност отбелязваме утре

STZAGORA.NET
Със серия инициативи утре (сряда) Областна администрация Стара Загора, ОД на МВР сектор „Пътна полиция” и Регионалният инспекторат по образование ще отбележат Четвъртия европейски ден за пътна безопасност – 25 юли, обявен с решение на Европейската комисия. Целта, която си поставяме през този ден е да повишим чувствителността и отговорността на младите хора към безопасността на движение. Областна администрация Стара Загора, заедно с ученици от Детска полицейска академия и служители на сектор „Пътна полиция”, ще разпространява листовки, които ще информират младите хора и водачите на автомобили за необходимостта да спазват правилата за движение като условие за защита на своя живот и живота на останалите участници в движението.

Акцията ще се осъществи утре, от 10. 00 до 12.00 часа на две кръстовища в Стара Загора”- бул. „Ц. С. Велики” и „Патриарх Евтимий” и „Ц. С. Велики” и ул. „Цар Иван Шишман”. В ОД на МВР Стара Загора пред ученици и млади хора ще бъде представен и тематичен филм „Млада Европа” по европейски проект ICARUS. Същият ще бъде разпространен от Областна администрация и в средни училища на територията на областта в началото на учебната година. Служители на сектор „Пътна полиция” ще изнесат беседа за безопасността на движение и пред деца от ЦДГ „Славейче”.

Пътнотранспортните произшествия са една от главните причини за високата смъртност сред младежите от 15 до 24 години. Всеки месец, в страните членки на ЕС, 500 младежи стават жертви на пътнотранспортни произшествия. Ежегодно на територията на Европейския съюз около 6 000 млади хора губят живота си, а повече от 60 000 получават сериозни наранявания.
* vvv

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн