Общопартийната контролна комисия на БСП отхвърли жалбата на бившия общински председател в Стара Загора Бойчо Биволарски

STZAGORA.NET
Общопартийната контролна комисия (ОПКК) на БСП отхвърли жалбата на бившия председател на Общинския съвет на партията в Стара Загора Бойчо Биволарски, потвърди председателят й Мая Манолова. Решението е взето единодушно.

Бойчо Биволарски сезира в края на април комисията за преценени от него нарушения при избора на председател на Общинската отчетно-изборна конференция на столетницата. Припомняме, че на 22 април напускането на конференцията от страна на Биволарски, който получи по-малко гласове от сбора на конкурентите му при първото гласуване, и последвалото разпадане на кворума осуети балотажа. Така се стигна до второ заседание, проведено на 5 май, когато от няколко делегати бе направен отвод на кандидатурата му и във втория тур социалистите трябваше да избират между втория и третия – Илия Златев и Трифон Митев. При гласуването спечели Илия Златев, който оглави организацията.

Бойчо Биволарски е посочил процедурни нарушения и нарушения на партийния устав, обяви самият той, след като подаде жалбата. Заради тях се заговори за нелегитимност на избора. В края на юни представители на ОПКК дойдоха в Стара Загора, изслушаха двете страни и разговаряха с активисти на БСП.

Решението за отхвърлянето на жалбата на Бойчо Биволарски е взето на заседанието в събота, 21 юли, след като е имало ново изслушване. Окончателният писмен отговор, от който ще станат ясни мотивите, ще бъде получен утре (понеделник, 23 юли) в Общинския съвет на БСП.
*gerb

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн