БСДП проведе ХVI-та си Национална конференция на връх Бузлуджа

STZAGORA.NET

Следовниците на д-р Петър Дертлиев решиха: 47-мият конгрес ще се състои на 24 ноември т.г. в Централата на столичния бул. “Ал. Стамболийски” №51

Йордан Нихризов

Председателят на Българската социалдемократическа партия (БСДП) Йордан Нихризов обяви, че следовниците на д-р Петър Дертлиев ще проведат своя 47-ми конгрес на 24 ноември, т.г. (Висшият форум ще се състои в Централата на партията на столичния бул. “Ал. Стамболийски” No 51 и ще включва отчетен доклад, промени в ръководството на партията и уточняване на стратегията за предстоящите парламентарни избори ’2013.) Самото съoбщение беше направено на ХVI Национална конференция на БСДП, която се проведе на връх Бузлуджа. Там близо 100 членове и симпатизанти на партията от област Стара Загора, водени от заместник-председателя инж. Недялко Ангелов, както и представители на БСДП от цялата страна, се включиха в Хаджи-Димитровите чествания, почитащи паметта на героите на лобното им място. Йордан Нихризов и инж. Недялко Ангелов поднесоха венец на паметника на воеводата и заедно с цялата група изгледаха възстановката на Национално дружество “Традиция” – Казанлък.

След “официалната част” социалдемократите отбелязаха 121-вата годишнина от създаването на партията. Те се изкачиха при своя скромен паметник (до мегаломанския каменен къс с Димитър Благоев) и поставиха втори венец с текст “На първооснователите – слава!”.

Георги ГЕРЕНОВ
*gerb

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн