30 фотоса са събрани в Алеята „СТАРА Стара Загора”

STZAGORA.NET

На двете снимки: Кметът на Стара Загора Живко Тодоров (вдясно) показва детайли от запечатаното във фотоси минало на града на кмета на Страсбург Ролан Рийс.

Алеята „СТАРА Стара Загора” само ден след монтирането на изложбените табла се превърна в едно от най-атрактивни места за старозагорци и гостите на града. 30 фотоса показват Стара Загора от началото на миналия век и привличат погледите с красивата архитектура на сградите, с промените, които са настъпили с времето в улиците и парковете на града.

Днес бе и официалното откриване на Алеята „СТАРА Стара Загора”, като снимките бяха разгледани и от кмета на Страсбург Ролан Рийс и делегацията на Френския червен кръст, които са на посещение в Стара Загора.

Тази идея се роди сред ръководството на Община Стара Загора преди няколко месеца, сподели кметът Живко Тодоров. В социалните мрежи в интернет старозагорци особено много се вълнуваха и коментираха публикувани снимки на Стара Загора от началото на миналия век. Развихме идеята и днес я виждаме реализирана в центъра на Стара Загора. Използваните снимки са от фондовете на РБ „Захарий Княжески” и Регионалния исторически музей в града.

Алеята „СТАРА Стара Загора” е разположена в центъра на града между Парк „Пети октомври” (Градската градина) и бул. „Цар Симеон Велики”.
*gerb

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн