Старозагорските евреи съчувстват на сънародниците си

STZAGORA.NET

Красимира Готева

“Ръководството на старозагорското еврейско дружество “Шалом” изпрати днес съболезнователна телеграма до посланика на Израел в България Н.Пр. Шаул Камиса-Раз – съобщи за медията ни председателката Красимира Готева. – Човек не намира думи, за да изрази болката и съжалението за невинните жертви. Това са хора, дошли да почиват в една прекрасна спокойна страна, хора, които нямат нищо общо с политиката.

Потресени сме от този кървав атентат, който не само е насочен срещу еврейството в света, но и срещу имиджа на България, която винаги е хранила най-топли приятелски чувства.”

Г-жа Готева припомни, че в Стара Загора има голямо българо-еврейско предприятие “Панхим” ООД, което наскоро, по време на криза, разшири производството си, като създаде нови работни места.

На обектите на дружеството е осигурено засилено полицейско присъствие. Повишени са мерките за сигурност. Охраната е поверена на частна фирма. Обектите се намират в Индустриалната зона на Стара Загора. Всички мерки са съгласувани с полицията, съобщи за “Старозагорски новини” офис-мениджърът на фирмата Ирина Недялкова. “Панхим” ООД е един от водещите в Европа и единствен в България производител на листи от полиметилметакрилат и полистирол (плексиглас). Дружеството е част от израелската Плавит Полигал Груп. 95% от продукцията се изнася в чужбина.

Леда ВЕСЕЛИНОВА
*gerb

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн