Огнищата на пожара над Стара Загора са локализирани

STZAGORA.NET

Продължават действията по гасенето на пожара, избухнал тази сутрин над кварталите „Лозенец” и „Три чучура север” в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация малко след 18:00 часа. В следобедните часове огънят се разпростря на два отделни хълма с борова гора, към 17.00 ч. огнищата са локализирани. Продължават действията по гасене на пожара на екипи на ОУ ПБЗН, военнослужещи, Горско стопанство, общинска полиция и служители на МВР.

Тази вечер полицейски служители, горски стражари и доброволци ще охраняват зоната на пожара в близост до крайните квартали на Стара Загора.

Служители на ОУ ПБЗН смятат, че пожарът е умишлен. Около 30 % от иглолистната гора на мястото на пожара е прясно изсечена, констатираха екипи на кризисния щаб.

Областният управител Недялко Недялков проведе срещи с директора на ОД МВР комисар Алекси Алексиев и с директора на Държавно горско стопанство Севдалина Иванова за координиране на бъдещите действия на част от членовете на кризисния щаб.
(По-ранните съобщения за пожара – тук.)
*vvv

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн