Живко Тодоров представя България в Комитета на регионите

STZAGORA.NET

Живко Тодоров

Днес и утре (18 и 19 юли) кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров участва в пленарна сесия на Комитета на регионите в Брюксел. Той е избран за член на българската национална делегация за мандат 2012-2015 г. Номинацията му бе направена от Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България и одобрена с решение на Министерския съвет от 12 април 2012 г.

Комитетът на регионите е консултативен орган, който представлява местните и регионалните власти в Европейския съюз (ЕС). Ролята му е да представя техните гледни точки относно законодателството на ЕС. Понастоящем Комитетът на регионите се състои от 344 членове от всички 27 държави от ЕС.

96-ата пленарна сесия на Комитета на регионите преминава при натоварен дневен ред. Изслушани са редица организационни доклади, осъществен е избор на председател, на заместник-председатели и на други членове на Бюрото, и пр.

Обсъждат се и се приемат становища за глобалния подход към миграцията и мобилността; Засилена солидарност в рамките на ЕС в областта на убежището; Финансови инструменти на ЕС в областта на вътрешните работи и на правосъдието и гражданството, и др.

Алекс БОЕВА
*

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн