Компютрите на Пощата “изпушиха” днес

STZAGORA.NET

Софтуерни проблеми затрудниха изплащането на употребения ток на касите на “Български пощи” ЕАД, съобщиха днес от EVN. Според електроразпределителното дружество причината била в софтуера на “Български пощи”. “Затрудненията продължиха няколко часа в цяла Югоизточна България, включително и Старозагорска област. До 14 ч проблемите бяха отстранени и на всички каси можеше спокойно да се извършват плащания”, обясни Петър Костадинов от отдел “Комуникации” на EVN.

“Проблеми с плащането на сметки за ток и телефони е имало и вчера (понеделник). Работата на касите на “Български пощи” обаче не е спирала, а е била забавена. Проблемите не бяха навсякъде, а в отделни клонове. Например в Пловдив бяха засегнати каси в Централна поща и още 2 клона. Софтуерните затруднения бяха отстранени и от 11 ч днес разплащанията ставаха нормално”, каза за медията ни пресаташето на “Български пощи” Дора Цветкова.

И от EVN, и от “Български пощи” не се ангажираха да съобщят каква е била причината за софтуерните затруднения и дали тя не е свързана със слънчевите изригвания, за които оповестиха учените.

Иванка ПЕТКОВА
*

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн