Тече референдумът в с.Яворово за присъединяването му към община Стара Загора

STZAGORA.NET
От рано сутринта жителите на чирпанското село Яворово гласуват. В селото се провежда референдум за отделянето на с. Яворово от община Чирпан и присъединяването му към община Стара Загора. Жителите на селото отдавна искат този въпрос да бъде решен.

Изборният ден започна в 6 часа и ще завърши в 19 часа. Разкрита е една избирателна секция в Клуба на пенсионера. За да е валиден референдумът, в него трябва да участват най-малко 338 души от селото – колкото е бил броят на гласувалите на последните избори през 2011 г.

Общинската комисия ще отчете резултатите от гласуването пред Централната комисия за местните референдуми в срок до 48 часа от предаването на последния секционен протокол.

При положителен вот на избирателите областният управител Недялко Недялков в едномесечен срок ще внасе писмен доклад в Министерския съвет относно исканата промяна. Министерският съвет ще приеме решение, с което ще предложи на президента на Република България да утвърди исканата промяна.
*vvv

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн