Сините избират днес председател на СДС, 4 общини в Старозагорска област вече приключиха вота

STZAGORA.NET

Любка Иванова

От 10:00 до 20:00 часа днес в Стара Загора и другите 10 общини от областта се провеждат вътрешнопартийните избори на СДС за председател на партията. Към 12:00 ч. гласуването приключи в Гълъбово, Чирпан, Братя Даскалови и Мъглиж. До 15:00 часа се очаква да обявят края на вота и още 4 общини, но до крайния час ще със сигурност ще се чака в Стара Загора, Казанлък и Раднево.

Гласуването в Стара Загора става в клуба на СДС на ул. “Кольо Ганчев” 62. Организацията не излезе с официална подкрепа на нито един от кандидатите, въпреки че бяха проведени срещи на старозагорци с тях.

Областният председател на СДС Любка Иванова уточни за stzagora.net, че в петък кандидатите са останали четирима, след като в последния момент от борбата за доверието на съпартийците си се е отказал Румен Христов. Той е обявил, че дава гласа си за Емил Кабаиванов – кмет на Карлово, който е новото лице във високите етажи на СДС. Заедно с него за лидерския пост спорят народният представител д-р Ваньо Шарков, известен с традиционната си подкрепа за проекта “Синя коалиция”, Иван Сотиров – ексдепутат и бивш зам.-кмет на София, и депутатът от СК Лъчезар Тошев. Според Любка Иванова с най-големи шансове са първите двама от тях.

“Много сериозно трябва да работим за връщане доверието на хората. Истинското дясно е СДС, той е символ на промените, на началото, всички останали се разроиха и отделиха от нас. Трябва да се върнем към традиционните ценности на десницата, да се обединим около тях, да разширим влиянието си и да заемем достойно мястото си в политическия живот. Трябва да обърнем повече внимание на експертите, на гражданските структури, на медийното присъствие. Има една година до парламентарните избори, от нас зависи да се мобилизираме и да постигнем добри резултати”, коментира в навечерието на вътрешните избори общинският председател на СДС в Стара Загора Георги Ранов.

* * *
Шарков и Кабаиванов на балотаж за лидерството в СДС

Ваньо Шарков и Емил Кабаиванов отиват на балотаж за лидер на СДС, сочат първите неофициални резултати от днешните извънредни вътрешнопартийни избори за председател на Съюза на демократичните сили, съобщи “Novinite.bg” в първите часове на понеделник, като цитира БГНЕС.

Шарков, който се смята за лично протеже на Надежда Нейнски, получил около 3000 гласа, Емил Кабаиванов малко над 2500.

9000 членове на Съюза на демократичните сили гласуваха за председател на партията в около 220 избирателни секции в цялата страна.

*

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн