В Стара Загора започна изграждането на най-голямата у нас площадка за фитнес на открито

STZAGORA.NET

Най-голямата и най-модерна площадка с уреди за фитнес на открито ще бъде открита в Стара Загора в началото на месец август. Това стана ясно днес по време на първата копка на обекта, който е разположен на върха на парк „Митрополит Методий Кусев” (Аязмото). Тя бе направена от кмета на града Живко Тодоров и изпълнителния директор на „Мини Марица изток” ЕАД инж. Евгени Стойков. На събитието присъстваха председателят на Общински съвет Стара Загора Емил Христов, Цветан Георгиев от Министерството на физическото възпитание и спорта, Красимира Кръстанова от фирмата изпълнител „Спорт парк фитнес – България” ООД, общински съветници, граждани и др.

Уредите, които ще бъдат монтирани са от най-високия клас за фитнес оборудване, каза кметът Живко Тодоров. Площадката, която е с обща площ 681 кв. м, е ценна придобивка за Стара Загора, а нашата голяма цел е развитието на масовия спорт.

83 000 лв. е сумата, която осигуряват „Мини Марица изток” ЕАД за изграждане на фитнеса на открито, съобщи инж. Евгени Стойков. “Съоръжението е част от мероприятията, с които отбелязваме 60-годишнината на дружеството. Много от нашите служители са от Стара Загора и подкрепата ни при изграждането на площадката е част от социалната ни политика”, каза изп. директор.

В проекта са заложени 18 комбинирани фитнес уреда, 1 комбиниран фитнес уред за деца от 6 до 12 г., лостове и успоредки. Те са подходящи за млади и възрастни хора, за рехабилитация и спорт, посочиха от фирмата изпълнител. Сред тях са тренажор за стягане на ханша, велоергометър и степер, тренажори за набирания, за разтягане на бедра, за изтласкване, за развитие на бедрените мускули, за стягане на коремните мускули, тренажор за стречинг и др. Детският уред включва тренажори за ханша и бедрата, велоергометър, степер и двоен крос тренажор.

Достъпът до фитнес площадката ще бъде свободен. За по-висока безопасност уредите ще са монтирани върху ударопоглъщаща каучукова настилка. Предвидени са алеи, ще бъдат оформени зелени площи с храсти, иглолистни и широколистни дървета. Предвижда се поставянето на пейки, кошчета за отпадъци и осветителни тела.

Община Стара Загора продължава дългосрочната си визия за развитието на масовия спорт. Следващата крачка е изграждането на площадка за футбол на малки вратички с трибуни, зад сградата на Български поща. В момента се изготвя проектът, като инвестицията е за около 200 000 лв. Реновирането на цялото пространство ще включва и детска площадка за стрийт фитнес. Съществуващата в момента ролерна площадка е опасна за ползване и не отговаря на никакви изисквания, категоричен е Живко Тодоров. На нейно място ще бъде построено баскетболно игрище. За скейтърите и любителите на екстремни изживявания също ще бъде помислено през следващите месеци, като целта е те да се радват на атрактивни и безопасни съоръжения.

Редица мероприятия съпътстват честването на шестте десетилетия работа на държавните мини. На трети март, по повод първата копка на рудник „Трояново-1” и национален празник на Република България, въгледобивната компания осигури тематичен подарък на всички 1700 ученици от училищата в община Раднево. Децата получиха издания на едно от най-значимите произведения на българската литература – историческия роман „Време разделно” на Антон Дончев.

В края на месец март бяха засадени 60 аризонски кипариса край 33-метровия паметник на св. Иван Рилски в Раднево. На 27 април от въгледобивното дружество осигуриха редки дървесни видове, храсти и цветя за озеленяването на парк „Тракия” в Стара Загора.

Кампанията „Бъди грамотен”, която също бе част от юбилейната програма, предизвика огромен интерес сред жителите на Раднево и Стара Загора. Двата вътрешнофирмени турнира по футбол, проведени в рудник „Трояново-1” и „Трояново-север”, донесоха много приятни емоции на колектива на дружеството.

Честването ще приключи на 18 август, когато се отбелязва професионалният празник на българските миньори.
*vvv

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн