“Нелсен Чистота” започва оросяване на улиците

STZAGORA.NET
От днес “Нелсен Чистота” започва оросяването на улиците в разширената централна градска част. Засега пръскането ще бъде само сутрин, но при покачване на температурите над 35 градуса ще се повтаря и вечер, уточни управителят на фирмата Стоян Димитров. По думите му така се намалява запрашавaнето и леко се разхлажда. Колите ще минават в територията, ограничена от бул. “Патриарх Евтимий”, ул. “Августа Траяна” до Стадиона, ул. “Тодор Стоянович” и продължението й “Димчо Стаев” и бул. “Славянски”.

“Оросяването не струва допълнително нищо на Oбщината. Заедно с това продължава миенето на улиците, правим го вече за трети път. Мием като цяло в нощните часове, но в крайните квартали това не е удачно, защото има много паркирани автомобили, затова там това става през деня”, каза още Стоян Димитров.

Доставени са и още 50 зелени кошчета за смет, с което общият им брой става 1150. Има готовност за доставка на още 100. В последно време има много заявки от домоуправители за поставянето им в междублокови пространства или на тротоара пред жилищни кооперации, отчитат от “Нелсен Чистота”.

Таня ИВАНОВА
*

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн