Стара Загора се включи в националната кампания „Забавното лятно четене” 2012

STZAGORA.NET
В Стара Загора днес бе дадено началото на националната кампания „Забавното лятно четене” 2012. Организатори на инициативата са Столична библиотека, детският портал Az-deteto.bg и Регионална библиотека „Захарий Княжески“ – Стара Загора.

Специални гости на откриването бяха Татяна Димитрова – началник на Регионалния инспекторат по образованието и писателката Мария Донева. Посланици на инициативата ще бъдат също доц. Алексей Стоев, астроном и физик, и Дарин Петков – директор на Кукления театър.

Директорът на РБ „Захарий Княжески” Снежана Маринова отличи с грамота и книги най-активния читател от детския отдел на библиотеката – Тифани Кънева, ученичка във ІІ ОУ „Петко Р. Славейков”.

Идеята на кампанията е стимулиране на детското четене през лятото, като по забавен и интересен за децата начин те се учат да попълват онлайн читателски дневник. Партньори на Националната кампания „Забавното лятно четене” 2012 са община Стара Загора и община Бургас.

Организаторите от Az-deteto.bg демонстрираха попълването на онлайн читателския дневник. Кампанията се провежда през месеците на лятната ваканция на учениците и ще обхване цялата страна. На 17 септември ще бъдат обявени резултатите от инициативата, след което ще бъдат определени „Най-четящият град“ и „Най-четената детска книга“ за Лято 2012.
*

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн