Бивш полицай търка нара на Следствения арест в Стара Загора

STZAGORA.NET
С постоянна мярка «задържане под стража» в Старозагорския следствен арест е настанен 36-годишният Константин Лазаров от Смолян, арестуван преди дни за източване на сметки на болни хора, популяризирани в интернет, съобщиха от полицията. Смолянчанинът имал съучастник – 44-годишна жена от село Момчиловци, която към момента е разпитана от полицейските служители в качеството си на свидетел по образуваното в сектор «Криминална полиция» при ОДМВР – Стара Загора досъдебно производство.

Разследването на дейността на 36-годишния Лазаров, който е бил сержант в смолянската полиция до 2006 г., е стартирало през март тази година, стартира през м. март тази година, когато в старозагорската полиция е постъпил сигнал от роднини на болни деца, нуждаещи се от лечение и публикували призиви в интернет за събиране на парични средства, че са потърсени от бизнесмен, представящ се за «Петър Манджуков» и «Петър Зографски». Мъжът декларирал желанието си да подпомогне благотворителните акции с крупни парични суми, но за целта се нуждаел от валидна карта “Visa Electron”, издадена от определена банка на името на родителите на детето, в която да има между 100 и 700 евро, като гаранция, че по картата има движение и е активна. След като родителите направели банковите карти, “бизнесменът” посредством секретарката си – 44-годишна жена от с. Момчиловци, изисквал да им се съобщят номерата на картите, валидността и защитният им код. Дни по-късно вместо обещаните парични дарения родителите констатирали, че чрез интернет-транзакции сумите по картите са източени.

В резултат на оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия по образуваното досъдебно производство, извършени под ръководството на Старозагорска районна прокуратура, служители на сектор «Криминална полиция» при ОДМВР – Стара Загора и отдел «Досъдебно производство» при ОДМВР – Стара Загора, съвместно със служители на ОДМВР – Смолян и ОДМВР – Пловдив задържали 36-годишния измамник и неговата съучастничка, като извършили претърсвания в домовете им и иззели вещи, мобилни телефони, СИМ-карти и платежни документи, имащи отношение към извършените престъпления.

Към момента е констатирано, че измами са извършвани не само на територията на Старозагорски регион, а и в областите Смолян и Пловдив. Полицейските служители призовават граждани, станали жертва на подобен род престъпна схема, да съобщят в ОДМВР – Стара Загора, сектор “Криминална полиция” за да се разкрие напълно броят на пострадалите от измамата хора.

Подготви за печат:
Йовка НИКОЛОВА
*

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн