Разясняват Програмата за развитие на селските райони на празника на черешата в с. Габарево

STZAGORA.NET
Експерти от Министерството на земеделието и храните ще представят Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) на Празника на черешата в павелбанското село Габарево. Това ще стане на 16 юни, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

В петък, събота и неделя продължават проявите за празника. В събота от 9 часа започва традиционният ритуал “Черешобер” в градините край селото. Освен да се включат в брането, гостите ще могат да опитат от традиционното бяло сладко, сладко от череши и много други ястия, характерни за региона. По време на проявата експертите на МЗХ в подвижния информационен център ще запознават намясто посетителите с възможностите за кандидатстване, допустимите инвестиции и финансирането по ПРСР. Гостите ще могат да се информират за новостите по програмата и за предстоящия прием на заявления по нея.

Проявата е част от информационната кампания за популяризирането на европейската програма в България. Такива подвижни информационни центрове се организират по време на важни събития в цялата страна. Последното участие на експертите в региона бе по време на БАТА Агро от 8 до 12 май в Стара Загора.

Иванка ПЕТКОВА
*

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн