Нови радари ще ограничават скоростта в отпускарския сезон

STZAGORA.NET

Инсп.Пламен Момчев

Две нови мобилни системи, разположени на автомобили, вече следят скоростта на водачите в Стара Загора, съобщи инспектор Пламен Момчев от сектор “Пътна полиция”. С новите устройства общият брой на камерите на територията на община Стара Загора става пет. Според инспектора този тип техника се бори най-успешно с безразсъдно високата скорост на водачите. Освен това с нея се свежда до минимум субективният фактор, а записите няма как да бъдат манипулирани. Това от своя страна напълно изключва корупционните практики.

В началото на активния летен сезон “Пътна полиция” засили контрола по пътищата в страната с 42 нови мобилни камери, които общият брой става 109. Само за първите пeт месеца на годината те са заснели 102 000 нарушения. Техният брой е нараснал повече от 2 пъти в сравнение със същия период на миналата година, информират от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи.

Новите камери се монтират както на обозначени полицейски Астри, така и на цивилни коли. Броят на последните е тайна. Знае се само, че са с различни марки и цветове. Някои от колите снимат в движение, други – спрени на отбивки, заснемат в районите, където се правят най-много нарушения. Освен за скорост, което за съжаление е голям процент от нарушенията, системите следят и за паркиране, неправилно изпреварване, червен сигнал и др.

Оборудването е резултат на финализирането на нов етап от Стратегията за развитие на автоматизирания контрол, разработена от ГДБОП и утвърдена от министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Росица РАДНЕВА
*

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн