Зенитно-ракетният дивизион отбеляза 10 години от дислокацията си в Стара Загора

STZAGORA.NET

Областният управител Недялко Недялков присъства на тържествено отбелязване на 10–годишнината от дислокацията в Стара Загора на едно от най-модерните поделения към Военно въздушните сили на РБългария – под. 36150.

На 14 юни 2002 г. в Стара Загора се изгражда зенитно-ракетен дивизион, част от Първа дивизия, командир на поделението е подполковник Пеньо Неделчев.

На събитието присъстваха бригаден генерал Петър Петров – командир на Втора тунджанска лека пехотна бригада, комисар Алекси Алексиев – директор на ОДМВР, полк. Зарко Шишманов – началник на Военно окръжие и бивши и настоящи командири на военното формирование.

В поздравителния си адрес областният управител пожела на офицери, сержанти и войници да съхраняват и продължават направеното преди тях, да запазят високия си боен дух и извоюваните позиции на поделението.

Пред официалните гости беше направена демонстрация на зенитно-ракетна батарея от поделението за прикриване на въздушното пространство на страната и отразяване на агресия на вражески летателни апарати.
*

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн