Взривни остатъци в лозя кpай “Петолъчката” откриха днес старозагорски военни

STZAGORA.NET
Както съобщи медията ни вчера, 62-мата военнослужещи от Втора Тунджанска лека пехотна бригада и 7-те единици техника се включиха активно днес в разчистването на обработваемите земеделски земи в 3-километровата зона около взривените складове на “Берета трейдинг” край “Петолъчката”.

С приоритет са били районите на лозовите масиви северно от село Лозенец, бадемовите и черешовите градини от землището на община Стралджа. В лозовите масиви са били открити малко на брой взривни остатъци. Това съобщи за “Старозагорски новини” майор Светла Георгиева от пресцентъра на МО. Те са прочистили и района на гробищния парк, югоизточно от селото, където не са намерени невзривени остатъци.

Вече са разчистени и основните пътища в трикилометровата зона в района на пътен възел “Петолъчката” и зоната около помпената станция на град Стралджа. От целия екип 140 военнослужещи от Сухопътни войски до момента са открити и изнесени 24 броя невзривени боеприпаси и 50 килограма взривни остатъци.

Добрина СЛАВОВА
*gerb

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн