Община Казанлък получи безвъзмездно от държавата собствеността върху бившето училище „Димитър Андреев”

STZAGORA.NET

Ще се изгражда Център за обществена подкрепа


Днес бе подписан договор между кмета на община Казанлък Галина Стоянова и областния управител на област Стара Загора Недялко Недялков, съгласно който държавата прехвърля безвъзмездно на Община Казанлък собствеността върху застроен урегулиран поземлен имот, намиращ се в кв. 43 по плана на град Казанлък. Имотът е с обща площ 9220 кв.м заедно с построените в него сгради. Това е бившето училище „Димитър Андреев” в града на розите.

Договорът бе подписан от двете страни, след като Министерският съвет излезе с Решение № 441 от 1 юни 2012 г. за безвъзмездно прехвърляне правото на собственост върху имот – частна държавна собственост на община Казанлък.

Кметът на Галина Стоянова специално благодари на областния управител Недялко Недялков за бързото решаване на този въпрос. В началото на годината кметът на община Казанлък внася предложение до ОбС за безвъзмездно придобиване право на собственост върху имота – държавна частна собственост. Със свое Решение № 33 Общинският съвет дава съгласието си за това и упълномощава кмета да предприеме всички последващи действия. Въпросът е своевременно придвижен от Областна администрация-Стара Загора, в резултат на което днес бе подписан договорът, а Община Казанлък вече може да стопанисва имота.

Така на мястото на бившето училище „Димитър Андреев” ще бъде изграден Център за обществена подкрепа на деца и семейства. Създаването на такъв център в Казанлък е заложено в Областната стратегия за развитието на социалните услуги, а бившето училище, разполагащо с добра сградна база и обширен двор, е особено подходящо за тази цел, коментираха кметът Галина Стоянова и областният управител Недяло Недялков.

Центърът е особено необходим за деца и семейства от различни рискови групи, защото той ще предоставя комплекс от социални услуги за приемни семейства, за деца, настанени в такива семейства, за пострадали от домашно насилие и др., сподели и председателят на сдружението „Бъдеще за децата с увреждания” Мария Гинева.
*

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн