“Автобусни превози” се готви за масови съкращения

STZAGORA.NET

Автобусите на "Юнион Ивкони" все още чакат отблизо развитието (или финала?) на транспортната сага в Стара Загора.


“Автобусни превози” ООД – Стара Загора информира Агенцията по заетостта, че подготвя процедура за съкращение на голяма част от служителите си – съобщи за медията ни управителят на фирмата Ангел Делчев. – Принудени сме да предприемем тези стъпки в случай, че Община Стара Загора прекрати едностранно договора с дружеството. Това е голяма и дълга процедура, затова паралелно с преговорите с Общината, които ще се проведат на 13 юни т.г., трябва да имаме готовност, ако се окаже, че в един момент не сме на работа и няма как да платим на работниците.”

Според Делчев предизвестия ще се връчат на 257 от общо около 280-те работещи в транспортната фирма. С тях са проведени вече няколко срещи-разговори и хората проявяват разбиране. “Всички шофьори, кондуктори и монтьори работят съвестно и изпълняват курсовете, но напрежението е изключително голямо, защото става дума за хляба на хората”, коментира настоящият управител на фирмата.

Днес, в последния упоменат от Община Стара Загора срок, “Автобусни превози” са изплатили още 25 хиляди лева (б.р. – изискуемият им по превозваческия договор депозит). Парите ще бъдат изтеглени от Община Стара Загора за покриване на наложената на транспортната фирма санкция от 89 хиляди лева за неизпълнени от страна на превозвача курсове за м.февруари т.г. До момента фирмата е платила 50 хиляди лева, уточни Делчев.

С тяхно писмено искане до председателя на Общинския съвет и копие до общинските съветници, на 13 юни т.г. ще се проведе извънреден председателски съвет за обсъждане на отношенията между Общината и “Автобусни превози”.

“На предстоящата среща ние ще продължим да твърдим, че наложените ни санкции от Община Стара Загора са неправомерни и прословутите линии, за които е спорът, трябва да отпаднат официално”, категоричен е управителят.

Ангел Делчев каза още, че ако не се стигне до споразумение, предприятието няма да бъде закрито, но ще намали значително обема на дейност.

Росица РАНЧЕВА
*vvv

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн