Безкръвна хирургия в Родилното отделение на МБАЛ “Киркович” – Стара Загора от днес

STZAGORA.NET

От днес в Родилното отделение на МБАЛ “Проф.д-р Стоян Киркович” в Стара Загора ще се извършват хирургически операции с електрически нож с коагулативно действие от най-ново поколение. Апаратурата е дарение от членовете на “Зонта клуб” в града и е на стойност 6480 лева. За целта дамите от клуба организираха благотворителен Великденски концерт, на който бяха събрани общо 7400 лева. Остатъкът от сумата ще бъде пренасочен към талантливите деца на града на липите, съобщи за медията ни президентът на “Зонта” Радка Богданова. Това е второ дарение за отделението от клуба в рамките на две години. Първото е направено в Деня на християнското семейство през 2011 година, когато са били необходими конци за операции.

“Старият ни нож беше с големината на шкаф, много тежък и доста амортизиран, отпреди близо 30 години. Затова дарението е изключително ценно за нас и сме много благодарни на Клуба. Преминахме кратък обучителен период и всички се справихме успешно с него. Операциите с новата апаратура ще са безкръвни и ще започнат веднага. Правим годишно по около хиляда, така че хиляда майки също ще са благодарни като нас.” Това каза пред присъстващите шефът на отделението д-р Данаил Даков (в средата на снимката). С усмивка и надежда лекар от отделението спомена, че им липсва и биполярна пинсета, с която би могло да се доокомлектова новата придобивка.

Добрина СЛАВОВА
*vvv

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн