Пенсионерите пак тръгват към обединение

STZAGORA.NET

Иван Чапразов

За обединение на всички пенсионерски структури в България зове секретарят на националното ръководство на “Българска асоциация на пенсионерите – обединени” Иван Чапразов. Той кани на учредително събрание всички хора от третата възраст. Пенсионерският събор ще се състои на 2 юни, събота, от 11 часа в НЧ “Св. Климент Охридски”. Неговата цел според Чапразов е изграждане на национална пенсионерска организация, която да бъде единна за цялата страна.

“В момента има 28 пенсионерски структури. Част от тях са партии, други – съюзи, трети – асоциации, и т.н. Заявка за участие в Стара Загора вече направиха близо десет организации. Поканата е за създаване на единна пенсионерска структура с нова програма и нов устав и идва от Българската асоциация на пенсионерите-обединена!”, разясни Чапразов. По думите му, на форума ще бъдат представени и най-важните искания, част от които възрастните хора издигат вече над 20 години. Сред тях са приемане на Закон за възрастните хора, участие в Тристранния съвет, представителство в Надзорния съвет на Националния осигурителен институт, промяна в пенсионната система, осигуряваща справедливи пенсии и достоен живот.

Според председателя на Клуба на миньорите Петко Петков, половината от съществуващите пенсионерски организации са партийно оцветени и разединени. Необходимо е обединение, създаване на единна организация, която да изгради общински структури. “По мое мнение, това е последният опит за обединение на пенсионерите у нас. За постигане на по-добри резултати в исканията е нужно единство!”, заключи Петков.

Росица РАДНЕВА
*

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн