Железничарите отново ще протестират в София

STZAGORA.NET

Димитър Динев

Протест под наслов “Не на унищожаването на българската железница” организира утре (сряда, 30 май) в София Синдикатът на железничарите в България (СЖБ) към КНСБ. Началото е в 13 часа пред сградата на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията. От Стара Загора ще се включат 40-50 железничари, уточни председателят на Стачния комитет на СЖБ, старозагорецът Димитър Динев.

Решението е взето на заседание на Координационния съвет на синдиката след обстоен анализ на ситуацията в БДЖ. От КНСБ апелират за запазване на работните места и на социалните придобивки при пътуване на българските железничари, членовете на техните семейства и на пенсионерите от системата на железопътния транспорт. „Възразяваме срещу драстичното поскъпване на цените на абонаментните карти много повече, отколкото на цените на билетите, защото с влак пътуват студенти, пенсионери, социално слаби”, припомни Динев.

Пред две седмици започна и подписка в подкрепа на исканията на българските железничари. До днес на обяд събраните подписи бяха повече от 7 хиляди.

„Диалогът с министерството и ръководството на холдинга е прекъснат. Ако и утре няма напредък и желание за възстановяването му, ще пристъпим към организиране на регионални протестни митинги в защита на железницата, на правата и икономическите интереси на работещите в системата”, категоричен е председателят на Стачния комитет.

Обсъжда се тези протести да бъдат в по-големите региони – Стара Загора, Бургас, Варна, Пловдив, Плевен, Горна Оряховица.
*

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн