Дом „Незабравка” в Стара Загора – на 35 години

STZAGORA.NET
Навършват се 35 г. от основаването на Дома за деца, лишени от родителски грижи „Незабравка” в Стара Загора. По този повод днес във фоайето на Община Стара Загора бе открита традиционната годишна изложба-базар „С нашите ръчички – радост за всички!”, която се провежда всяка година, откакто съществува домът. Със своите картини и приложни произведения, с песни и танци, малките възпитаници на дома направиха общинарите съпричастни към своя празник.

Директорът на „Незабравка” Радина Стоянова пожела на малчуганите да бъдат много весели, щастливи и умни деца. Тя благодари на общинското ръководство за подкрепата и грижите.

Впечатлена от многото инициативи в цялостната програма за 35-тата годишнина на дом „Незабравка”, зам.-кметът Иванка Сотирова заяви, че той показва активно присъствие в града, съизмеримо с дейностите и инициативите на другите детски заведения. “Това, което децата демонстрират, много ме зарадва, защото е изключително като постижение, имайки предвид условията, при които се отглеждат. Хвала на тези учители и на ръководството на дома!”, каза още Сотирова в приветствието си към домакините и гостите на тържеството.

Утре от 10.00 ч. ще бъде изпълнен водосвет за здраве в дом „Незабравка”, а от 11.30 часа ще започнат спортни игри „Големи и малки заедно” в Парк „Самарско знаме”. В тях ще участват доброволци от „Млади лидери в подкрепа на социалната интеграция на децата от домовете”, ГПЧЕ „Р. Ролан”, ОУ „Железник”, студенти от специалностите „Социална педагогика” и „Социални дейности” от Тракийски университет.

На 31 май от 17.00 часа в Кукления театър ще се състои празничен благотворителен концерт „Светлина за всички” на ДДЛРГ „Незабравка” и Хайгашод Агасян.

Програмата се реализира със съдействието на Община Стара Загора, Обединен дарителски фонд и доброволци.
*

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн