Детските градини в Стара Загора няма да преустановяват дейността си през лятото

STZAGORA.NET
Във връзка с постъпили сигнали от родители за преустановяване на дейността на детските градини в Стара Загора, общината разпространи информация, с която опровергава слуховете.

Детските градини в Стара Загора са с целогодишен и непрекъснат режим на работа и за тях няма ваканция през летния сезон. Посещението на децата в тях може да бъде прекъсвано с предварително уведомяване единствено от страна на родителите, съгласно законовите и подзаконовите нормативни документи. Това е записано в писмо на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров до директорите на детските градини, във връзка с постъпили сигнали за страховете на родителите на малките деца, че за летния период детските заведения няма да работят.

„Недопустими са действия от ваша страна за убеждаване на родители за полагане на подписи, като знак на информирано съгласие, че имат възможност да се грижат за децата си през летните месеци”, предупреждава в писмото си кметът. В него се допуска възможност за формиране на сборни групи, заради намалената посещаемост на деца през летния сезон.
*

споделяне на връзка

1 коментар on “Детските градини в Стара Загора няма да преустановяват дейността си през лятото”

  • жулиета wrote on 30 май, 2012, 22:39

    Така формулирано в това писмо, обаче не става ясно по колко деца е допустимият максимум при образуването на сборните групи. Понякога дори и да не се подписваме за периоида, в който досега ни задължаваха, ръководството на градините е в състояние да направи така, че родителите сами да се принудят да спрат децата си през летния сезон. Типичен пример за това е образуването на сборна група от 40 деца, които поради липса на места трябва да спят по 2 на легло. Аз смятам, че един педагог не би могъл да бъде полезен едновременно на толкова много деца.


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн