Разширяват три детски градини в Стара Загора

STZAGORA.NET
“Вече е възложено задание за проектиране на разширения в три детски градини на Стара Загора – съобщи за медията ни зам.-кметът Иванка Сотирова. – Това са ЦДГ No 29 “Славейче”, ЦДГ No 2 “Зорница” и ОДЗ No 58 “Звездица” в кв. “Железник”. Към трите сгради ще се проектира и построи по едно ново крило, което ще ползва съществуващите комуникации и няма да струва много скъпо на данъкоплатеца. Това няма да се случи това лято, но ще залегне в бюджета за 2013 г. Възложено е също препроектиране на сградата на ТНТМ срещу ресторант “Лебеда”, където ще се пренесе Втора детска ясла.”

Почти за всички деца, които не са приети в желаните от родителите детски градини, е имало подадени жалби, лобиране, скандали, искане на обяснения на място в Общината и пр., сподели зам.-кметът, но това са възможностите на централните детски заведения. Все още има достатъчно свободни места в няколко градини, които по нищо не отстъпват на централните. Целта на общинската администрация е нито едно дете да не остане извън заведенията, но трябва да се прояви разбиране и от родителите.”Всеки конкретен случай се решава най-добронамерено”, категорична е г-жа Сотирова.

След проведеното съвещание с директорите на детските заведения, отново е изпратено указание как да се организира лятната работа, така че да не се правят сборни групи, освен ако децата в групичката не останат по-малко от 30%. Забранява се на директорите и учителите да притискат родителите за дълго отсъствие на децата им от градината.

Децата от четвърта група, които нямат възможност да бъдат гледани от родителите си през лятото, също могат да останат в градината си до началото на учебната година.

Всички родители, които имат притеснения по всякакъв въпрос, да ги отнасят в Общината.

Росица РАНЧЕВА
*

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн