Община Чирпан: Махат таксата за сметището в събота и неделя

STZAGORA.NET

Кичка Петкова

Общинското ръководство на Чирпан съобщи за предстоящи екологични, социални и структурни промени в общината.

Първото решение, което коментира кметът Кичка Петкова, е за премахване на таксата на общинското сметище “Шахтова пещ” за дните събота и неделя. То идва в отговор на кампанията на БТВ „Да изчистим България”, в която общината активно се включи. По този начин всеки уикенд гражданите на Чирпан ще могат да изхвърлят своите непотребни вещи и смет, без да заплащат такса.

С това ще бъдат спестени и пари на общинската хазна. Изчистването на част от незаконните сметища само през последните дни е струвало на общината над 2000 лв. За да спре порочната практика, са предвидени средства за видеонаблюдение и охрана.

През този месец предстои изкърпване и ремонтиране на улиците и пътищата – част от четвъртокласната пътна мрежа, както и избор на фирма изпълнител. Ще се поднови хоризонталната маркировка, ще бъдат подменени пътните знаци и поставени нови на местата, където такива липсват. Ремонтът на първия пътен участък е вече факт. Изкърпването започна на 18 май.

С наближаването на отпускарския сезон все по-актуален е и въпросът дали детските заведения на територията на община Чирпан и тази година ще затворят през лятото врати. Кметът Кичка Петкова е на мнение, че при решаването на проблема превес тази година ще има желанието на родителите да разчитат през лятото на професионалистите от детските ясли и градини, докато те самите работят. Поради строежа на автомагистрала „Марица” се очаква да бъдат разкрити около 100 нови работни места.

Общината подготвя изграждането на нов тротоар по протежение на ул. “Димитър Благоев” от т.н. “Чепила” до магазин “Пени маркет”, какъвто досега там не е имало. Ще бъде ремонтирана и пешеходната алея по бул. “Георги Димитров” в посока общинската болница. Проектът ще стане факт с финансовата помощ на Местна инициативна група (МИГ) Чирпан и община Чирпан.
*

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн