Община Стара Загора поиска “Автобусни превози” ООД да плати 90 000 лв. неустойка за пропуснати курсове, може да се стигне до прекратяване на договора

STZAGORA.NET
Община Стара Загора е наложила парична санкция на градския превозвач “Автобусни превози” в размер на 89 600 лв. за неизпълнени курсове по общинската, областната и републиканската транспортна схема, научи STZAGORA.NET. Глобата трябва да бъде платена до 22 май (вторник) включително. Ако това не стане, още на следващия ден се очаква договорът с фирмата-превозвач да бъде прекратен по нейна вина. Стигне ли се дотам, по наши неофициални данни мястото на “Автобусни превози” се подготвя да заеме “Юнион Ивкони”.

Неизпълнените курсове от общинската транспортна схема, които е констатирала общинска комисия, назначена със заповед № РД-25-470/13.03.2012 г. на кмета на община Стара Загора, в периода от 1 до 29 февруари, са 136 на брой; от областната транспортна схема – 603 на брой, а от републиканската – 351. Неустойката за един неизпълнен курс в рамките на областта е 50 лв., а от републиканската схема – 150 лв.

Част от неустойката (25 000 лв.) ще бъде удържана от гаранцията за добро изпълнение на договорните отношения, се казва в писмото на община Стара Загора от 9 май 2012 г. до управителя на “Автобусни превози” Ангел Делчев. Той твърди, че разполага с удостоверение от предишното ръководство на общината, издадено по искане на фирмата, за да й послужи пред ОД “КД ДАИ”, подписано от тогавашния зам.-кмет Белчо Белчев, че поради нерентабилност част от сочените сега като неизпълнени курсове са били спрени по взаимно съгласие. “Ако по някакви причини на 23 май спрем да работим, ще си търсим правата по съдебен път”, заявява управителят на фирмата.
*vvv

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн