Три години лишаване от свобода за укриване на данъци

STZAGORA.NET
Състав на Окръжен съд – Стара Загора, с председател съдия Каменова призна Тодор Стоянов от Провадия за виновен по обвинението за укриване и неплащане на данъчни задължения в особено големи размери – 930 000 лв. Наказанието, което ще трябва да изтърпи, е три години лишаване от свобода. По второто обвинение – че е извършил престъплението в съучастие като съизвършител с Даниела Петкова, съдът го призна за невинен.

Тодор Стоянов се осъжда да плати и всички направени по делото разноски, които са в размер на 2512.06 лв. Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Апелативния съд в 15-дневен срок.

Вторият подсъдим по делото – Даниела Петкова от Нова Загора, е изцяло оправдана.

Припомняме, че повдигнатото обвинение срещу Стоянов е по чл. 255-257 от Наказателния кодекс. Делото се гледа в старозагорския Окръжен съд, въпреки че и двамата подсъдими са от други градове, тъй като фирмата, чрез която се е източвал ДДС, “Ем Джи Инвестмънт” ЕООД е регистрирана в Стара Загора и съответно всички документи са постъпвали тук, обясни наблюдаващият прокурор по делото Петко Георгиев.

Жанета ДЕЯНОВА
*gerb

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн