Връчиха с полиция заповед за инвентаризация на общинския театър в Казанлък

STZAGORA.NET
Заповед за инвентаризация на общинския театър в Казанлък, подписана от кмета Галина Стоянова, бе връчена днес от полицейски служители на главния счетоводител на Театъра. Тази мярка се е наложила поради създалото се напрежение след назначаването на новата шефка на Театъра Диана Рамналиева. Срещу нея в последните три седмици има сериозна съпротива от страна на театралната трупа в Казанлъшкия театър, чийто работодател е Общината. И днес артистите се опитаха да попречат на влизането й в сградата.

За 17 май, по предварителна информация, чрез открито писмо, разпространено във Фейсбук, театралите канят спечелилата с конкурс място директорка на диспут заедно с досегашния титуляр на поста Атанас Чопов. Рамналиева отказала да получи писмото-покана. Тя коментира, че писмо не е получавала. Отказала е колетна пратка, тъй като куриерът, който я потърсил, я уведомил, че за нея има “колетна пратка”. Помолил я за пълния адрес, на който да я достави.

Паралелно с театралната сага в Казанлък продължава и подписката на театралите в подкрепа на стария директор. До момента подкрепа са заявили над 3300 граждани.

Деляна БОБЕВА

Не извивайте ръце, г-да театрали!

Б.Р. В България има десетки частни театрални групи, които съществуват благодарение на професионалните си спектакли, реализирани и финансирани от публиката и спонсори. След като на общинските казанлъшки театрали не им харесва новият им директор, те със сигурност могат да докажат своя професионализъм на частния фронт. Това нито е страшно, още по-малко унизително. Но пък ако искат да са театрали от Общинския театър – там има условия, които финансиращата институция – сиреч Община Казанлък, определя. Казано по-простичко – който плаща, той определя музиката. За нежелаещите е свободният пазар на таланти. И последващи напъни и извиване на ръце със сигурност са излишни. А пък ако те са свързани с определена партийна централа – ще са пагубни за Казанлъшкия театър.

Мнение изрази:
Йовка НИКОЛОВА
*vvv

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн